1. Ahogy Nana mondta, a kelt tésztás mákos kalács! Mézzel kell főzni a mákot, úgy még jobb. A bejgli száraz vacak, de ez sokáig omlós marad.
2. Valamilyen különlegesebb hús (vad, borjú, bárány), szép lassan, sörrel locsolgatva megsütve, mellé sok hagyma, apró szalonna, aszalt szilva, gesztenye. Isteni. Hozzá lehet hercegnőburgonya és mindenféle saláták.
3. Halászlé, bár azt eszem hétköznap is eleget.
4. Mavrodaphne bor. Egyik kedvenc borom, amúgy is az édes vöröseket szeretem (a modoros borszakértők meg elmehetnek a halál f@szába).
5. Borleves.
6. Forralt bor minden mennyiségben.
7. Hatlapos karamellakrémes süti. Ebből bármennyit meg tudnék enni. és lesz idén, mert 22-én dolgozom utoljára! A decemberi beosztásom REMEK! *everything went better than expected*
8. Muffin.
9. Diós/mogyorós "borzaskata". Lényegében darált dió vagy mogyoró, tojásfehérjével keverve és kis falatkákban épp csak annyira megsütve, hogy vékony kérge legyen, de belül krémes maradjon.
10. Mézeskalács, ha valahonnan kapok. Otthon soha, még bolti tézstából sem sikerült igazán jóra, de párszor már ettem igazit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése